Open access: un debat obert

Bones notícies per a l’accés obert a la recerca científica (open access): el suport de la Comissió Europea a l’accés obert i, en particular, el de la seva vicepresidenta Neelie Kroes, des del seu bloc, juntament amb la decisió del govern britànic d’afavorir l’accés a la recerca finançada amb fons públics, han situat aquesta qüestió a l’agenda dels principals mandataris europeus.

Imatge: http://open-access.org.uk

De tot plegat, en parlo en aquest article que he publicat en el bloc de la Xarxa d’Innovacio Pública. L’anotació també obre el debat sobre quina de les dues vies per accedir a la recerca científica és la millor (la via daurada o la via verda). Si voleu participar-hi, les vostres opinions seran ben rebudes!

Imatge: http://open-access.org.uk

Altres articles sobre Open access publicats a Des de la Mediterrània:

Xavier Lasauca i Cisa
Bloc L’ase quàntic

 

 

Recerca 2.0, Ciència 2.0, xarxes socials, dones i ciència, universitats, open access, open science, innovació a l'Administració, open data...

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Open access: un debat obert
  1. Oriol López ha dit:

    L’accés obert a la recerca científica finançada amb fons públics, de tirar endavant i generalitzar-se, crec que podria ser un gran dinamitzador de la societat del coneixement i de l’economia que es basa en aquesta.

  2. Gràcies pel comentari, Oriol. La Unió Europea ho té molt clar i el Regne Unit ja està posant fil a l’agulla. Esperem que el suport a l’accés obert es generalitzi ben aviat arreu.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: