Però què caram fas, Europa?

Em resulta gairebé increïble pensar que Espanya a dia d’avui encara pertany a la Unió Europea, escoltin. Jo estava convençut que els europeus exigien uns requisits mínims indispensables sense els quals hom no pot pretendre de formar-ne part. I ara no parlo de quartos –tot i que podria parlar-ne–, ara parlo eu_evil_inside_2[1]d’uns requisits mínims de seny, de sentit comú, de respecte i de tolerància; de tot allò, en definitiva, que a l’escola i a la universitat ens ensenyaren com a “valors democràtics”. Doncs bé, és innegable que des que el President en funcions de la Generalitat de Catalunya va convocar eleccions anticipades, el gobierno d’Espanya i totes les seves institucions han rebaixat els justets valors democràtics que ostentaven, assolint una quota tan ínfima, tan irrisòria, que només és comparable amb els anys de dictadura franquista. És talment com si haguessin viatjat en el temps tot plantant-se pels volts del 1940 (jo no hi era, però m’ho han explicat i ho he llegit als llibres d’Història).

I és que ja no es tracta només de la típica xenofòbia popular espanyola que vessa odi anticatalà a les xarxes socials o als estadis de futbol (a això ja fa anys que hi estem tristament acostumats). Ara, la violència verbal, les amenaces d’aixafar les urnes amb les armes, vénen dels més alts estaments polítics i militars de l’Estat. El més recent és el cas de l’eurodiputat i vicepresident primer del Parlament Europeu, Alejo Vidal-Quadras, que voldria enviar-nos la benemérita i suprimir les institucions governamentals votades per catalans i catalanes, si se’ns acudís d’exercir un principi fonamental dels Drets Humans com és el Dret a l’autodeterminació. Aquesta actitud marcadament antidemocràtica, malauradament, no és quelcom aïllat. Dies abans, un coronel de l’Ejército español ja havia amenaçat d’intervenir militarment Catalunya si s’hi proclamés la independència, amb el còmplice silenci del gobierno al darrera. I per acabar de reblar el clau, la secretària general del PP (partit que governa a Espanya amb majoria absoluta) assegura que no descarta tipificar com a delicte el fet que un poble pugui votar què vol i què no vol.

Tal com he dit, no es tracta de cap dels moltíssims espècimens d’espanyols de a pie que es dediquen a cultivar odi a Internet, sinó d’amenaces d’alta volada i a gran escala les quals, tot i saber del cert que Espanya no serà en absolut prou estúpida de dur a terme per molt que li ho permetin les seves lleis, trobo que haurien de comportar greus conseqüències diplomàtiques per a un Estat que a dia d’avui, sorprenentment, continua essent membre de ple dret de la Unió Europea. I encara els diré més: no entenc per què fa tanta por a segons qui el fet de declarar la independència i poder quedar automàticament fora d’una Unió hipòcritament tolerant amb un Estat tan democràticament primitiu, jurídicament arcaic i socialment poc avançat com l’espanyol.

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Arxivat a Altres
10 comments on “Però què caram fas, Europa?
 1. Maria Boix ha dit:

  Suposo que volen comprovar fins on són capaços d’arribar i, de passada, veure com actuem els catalans. Crec que si els catalans continuem com fins ara, aguantant el xàfec, ens faran costat i ens ficarem Europa a la butxaca. Espero tenir raó. La veritat és que no entenc que Europa els deixi fer i que no facin res, és del tot incomprensible.

 2. Oriol López ha dit:

  Com diu la Maria, jo també crec que es tracta de demostrar que, tot i les provocacions per part de l’estat espanyol, Catalunya es manté serena i decididament resolta a la proclamació de la seva independència d’un estat maltractador que l’està escanyant econòmicament, culturalment, políticament i a tots els nivells.

 3. Un Ganxó ha dit:

  Jo sí que hi era abans del 1940, i puc afirmar allò que diu l’articulista. Però és que abans senyors meus, en aquella època, tot i que ens castigaven al col·legi si no anàvem a missa, d’haver de cantar l’himne escanyol a l’entrar a classe i repetir-lo a la tarda en acabar la jornada escolar, doncs tot i això i moltes altres connotacions dictatorials d’aquesta mena, avui hi ha moments en què penso si estem pitjor ara que en aquella època, tan política com socialment. Almenys on jo visc, sí que als guàrdia civils i la poli i aquelles “autoritats” imposades, si et parlaven castellà els havies de respondre amb el mateix idioma, però tampoc ningú es posava en si al cole es parlava o no es parlava el castellà (tot i que n’era l’obligació), ni ningú es queixava especialment aquells nou vinguts, si els seus fills havien de ser escolaritzats en l’idioma estanger. Jo no recordo, insisteixo, almenys a la meva població, que el mestre ens parlés en castellà, mai ho feia, si bé tampoc se’ns ensenyava el català. Però també recordo que els dissabtes (no era festiu com ara), havíem de resar el rosari, i en acabat teníem la classe d’urbanitat. cosa que avui no es fa. No m’estranya veure la mala educació i absoluta manca de respecte imperant i desbocada de bona part de la joventut actual. Llavors, què voleu esperar d’uns polítics que han estat alliçonats a les noves i continuades reformes educatives ??. Els polítics ja es veu quina educació tenen. I si avui per ser com sóc, hagués de passar per aquells tràngols feixistes, no em sabria greu haver-hi de tornar a passar, això no treu que admeti que passàvem gana. El què em sabria greu, és ser i esdevenir com són bona part de la societat actual: Violència, assassinats, manca de respecte, manca absoluta de moral i d’ètica, drogues etc. No voleu doncs que els polítics se’n fotin dels més necessitats, si amb això ells han d’anar bé, en especial aquells que mantenen “a ultranza” unes idees feixistes amb les quals els seus avantpassats amb les mateixes idees van defenestrar en tots els sentits aquelles terres que denominaven com el Nou Món ??

 4. Maria Boix ha dit:

  Un Ganxó, vau tenir molta sort. La meva mare era de l’any 33, anava a una escola de monges de Lleida i, si a l’hora del pati parlava en català amb la seva germana la pegaven i castigaven.

  Respecte a l’educació de molts joves, dir-vos que hi ha de tot. Ja fa molts anys que m’hi fixo. En un pas de vianants, guanyen els conductors joves a l’hora d’aturar-se i deixar-me passar, aguantar-me la porta en entrar a algun lloc, deixar-me passar, perdoni senyora (cosa que em rebenta)… tant si són nois com noies, i no serà perquè jo sigui maca…

  També hi ha molta gent gran que s’ha apuntat a la mala educació en nom de què són grans i poden fer i dir el que volen. Com diu el refrany: “Hi ha de tot a la vinya del Senyor”.

  L’11S2012 vaig anar a Barcelona i, enmig d’aquella gentada, gent que volia anar del centre del Passeig de Gràcia a un lateral i em deien: “Si us plau, senyora, em deixa passar?” i després el corresponent “Gràcies, senyora” nois i noies entre 14 i 20 anys”.

  Les generalitzacions, són males conselleres…

 5. Tomàs ha dit:

  És realment greu el que ha dit en Vidal-Quadras, per qui és i pel lloc que ocupa a Europa. Un vicepresident del Parlament Europeu que representa més de 250 milions de persones no pot fer públiques unes declaracions com aquestes, hores d’ara ja hauria d’haver estat destituït.

  De totes maners, tot això ha de comptar a favor nostre. Nosaltres hem de fer bé el nostre camí, de manera democràtica i que es pugui demostrar, perquè en definitiva haurem de fer valer aquests valors quan anem a tocar la porta d’Europa.

 6. Sophia Blasco ha dit:

  Voler tipificar com a delicte el fet de convocar un referèndum és allò que es diu una perla.
  D’altra banda, mantenir com a representants i ocupant el lloc de vicepresident primer persones de la talla d’aquest senyor que ens vol enviar la “Guardia Civil” deixa el parlament europeu en molt mal lloc.

 7. Sophia Blasco ha dit:

  La dita diu: ‘Gos que lladra, no mossega’ I aquesta gent estan lladrant de valent, tindran poca mossegada.

 8. josepmaria llovera jane ha dit:

  m’agradat molt, està ple de raó, l’important és seguir tots els Catalans amb aquesta actitud serena i democràtica, doncs serà hi és la nostre força.
  Salutacions Sophia

 9. Un Ganxó ha dit:

  Maria boix. En aquest tema, el de la mala educació de la joventut, ho lamento molt però discrepo de Vós. Podria esmentar llarguíssims exemples, com anant per la vorera no baixen ni que els donis una empenta, per deixar passar una persona gran. De què va venir la nova regulació a RENFE o els Ferrocarrils de la Generalitat de multar la gent que posi els peus damunt del seien del davant ??. Si tan ben educats són, no hi havia necessitat. Jo he anat en tren moltes vegades (ara fa temps que no hi vaig), i estava fart d’indignar-me de veure-ho. Us podria citar de la merda que deixen quan surten a les nits, que venen prop de on visc, deixant totes les llaunes de cervesa, ampolles de whisky, els preservatius usats (això succeeix cada divendres i cada dissabte) etc. etc. Podria afartar-me de fets com aquests, per què en tinc un reguitzell per explicar, però seria debades perquè Vós teniu la vostra opinió, la qual respecto i jo la meva. Salutacions.

  • Maria Boix ha dit:

   En el cas del tren i les sortides nocturnes, li dono la raó. Jo visc envoltada de bars i em trobo el got o la llauna a la porta de casa, que et truquin al timbre de matinada… El tema voreres, no tant. El que no és bo, és generalitzar. Això ja ho deien fa trenta anys i jo, era una adolescent i no ho he fet mai, ni permeto que ho faci la gent que va amb mi. Salutacions.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: