#11s2012 vs #12O

No sé si recordaran que un parell de dies després de l’onze de setembre del present any vaig penjar aquí un gràfic comparatiu entre els assistents a la multitudinària manifestació per la independència a Barcelona i els assistents a una concentració unionista convocada per Ciudadanos. Doncs bé, és cert que potser en aquell context no fou del tot just comparar els dos actes. L’un es feia just en la Diada Nacional, reivindicava precisament un Estat propi per a la nació i a més no estava convocat per un partit polític sinó per una plataforma “civil”; l’altre, es feia en la Diada Nacional de la nació que precisament no volen reconèixer com a tal, reivindicava mantenir la dependència i l’espoli actuals i a més estava convocat per un partit molt minoritari.

Doncs bé, ara que ja ha passat la Diada Nacional d’Espanya i que precisament en aquesta Diada una plataforma autoanomenada “cívica” i diversos partits feixistes, racistes i xenòfobs –tots ells amb el rerefons comú de l’unionisme amb Espanya– han convocat una manifestació “anti-independentista” a la Plaça de Catalunya, és el moment idoni per actualitzar el gràfic i comparar ambdues Diades Nacionals. Deixin-me apuntar, de tota manera, que al gràfic també hi apareixen comptats els manifestants vinguts des d’Espanya, els quals lògicament no són “catalans unionistes” sinó “espanyols i punt”.

Jutgin vostès mateixos i mateixes.

11-09-2012 – Independència: 1.500.000 persones (segons la Guàrdia Urbana).
12-10-2012 – Anti-independència: 6.000 persones (segons la Guàrdia Urbana).

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Arxivat a Cultura i Societat
8 comments on “#11s2012 vs #12O
 1. Maria Boix ha dit:

  ¡La invisible mayoría silenciosa! XD

  Quin ridícul!

 2. Oriol López ha dit:

  Com diuen, una imatge, aquest gràfic, val més que mil paraules.

 3. Tomàs ha dit:

  Em va semblar bé que fessin la manifestació/concentració, d’aquesta manera tothom es fa traient la màscareta i es comença a saber el suport que té cadascú.

  Hi ha moltes més persones que les 6.000 que hi havia que pensen igual, d’altra manera PP i C’s no tindrien els vots que tenen.

  Així i tot, el més important són les votacions del proper 25N.

  • Maria Boix ha dit:

   Tomàs, tens raó, també ells tenen gent que no hi va poder anar (només varen organitzar autocars des de Madrid?) i molta gent que se’n deu amagar. Hem de pensar que el vot és secret.
   Al twitter em segueix la número 2 del PP del poble on visc, fins fa poc ho tenia posat al perfil i ara ho ha tret. Per què? El número 1 va votar a favor de l’escola en català i ja fa uns mesos que sent regidor no li veuen el pèl.

   • Tomàs ha dit:

    Té el seu interès saber el que pensen persones que tenen opinions tant diferents a la d’un mateix, si bé tot té un límit.

    Interessant això que expliques del número 1 del PP votant a favor de l’escola en català.

 4. Maria Boix ha dit:

  Sí, un regidor d’ERC li va dir. “Vols dir que no t’has equivocat de partit?” Va ser molt fort, però d’agrair.
  Ara estem pendents del dia 30 que, si tot va bé, ens integrarem a l’AMI.

  • Maria Boix ha dit:

   El dia 30 es va aprovar la moció. JA ens hem adherit a l’AMI.
   Per cert, costa molt arribar als comentaris. Molt gràfic aquest post.

 5. rosa49 ha dit:

  No cal les paraules amb el grafic queda prou clar

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: