El Nacionalisme Lingüístic Espanyol al descobert

 Juan Carlos bMoreno Cabrera, a la ViquipèdiaEl doctor Juan Carlos Moreno Cabrera denuncia el Nacionalisme Lingüístic Espanyol i el seu objectiu d’eliminar les altres llengües pròpies dels pobles de la península. Per aconseguir-ho, el Nacionalisme Lingüístic Espanyol, al que qualifica d’etnocida, fa valdre, entre d’altres, els següents tòpics:

 1. El castellà és la llengua amb la que tots els ciutadans de l’estat espanyol es poden entendre.
 2. Es distingeix entre llengua oficial i llengua cooficial per fixar la superioritat del castellà.
 3. El castellà és l’única llengua comuna de convivència.
 4. Aprendre castellà a Brasil és natural, aprendre català a Catalunya, no.

El vídeo recull fragments de la conferència “La lingüística y el nacionalismo lingüístico español” que el doctor Moreno va donar a la jornada “10 anys de filologia catalana a la UOC”, on rebat aquests i altres tòpics posant-los al descobert:

La conferència “La lingüística y el nacionalismo lingüístico español” completa la recull el següent vídeo:

Juan Carlos Moreno Cabrera, doctor en Filosofía i Lletres, catedràtic del Departamento de Lingüística, Lenguas Modernas, Lógica y Filosofía de la Ciencia de la Universidad Autónoma de Madrid, defensa la igualtat de las llengües de la península i denuncia el que denomina “nacionalismo lingüístico español”.

Sophia Blasco
Receptes per Viure Bé!

Compartir és estimar, de Jose Mondo

Coach personal

Tagged with:
Arxivat a Cultura i Societat
8 comments on “El Nacionalisme Lingüístic Espanyol al descobert
 1. Maria Boix ha dit:

  Gràcies, Sofia! Molt bo!
  Hi ha persones que tenen més facilitat per entendre les llengües que d’altres, però en el cas dels espanyols, és que s’hi tanquen en banda. Són tan prepotents!

 2. Oriol López ha dit:

  Són arguments, els dels nacionalistes lingüístics espanyols, que a força de repetir-los a tots els mitjans, per falsos que siguin, ens els acabem creient.

 3. Tomàs ha dit:

  Si no fan desaparèixer el català és perquè no poden. Ho han intentat repetidament al llarg de la història.

  Ara n’hi ha que s’estan traient les màscares i això és bo. Ja ho sabíem, però ara fins i tot els hi podem veure les cares.

  No ho entenen, no ho volen, no els interessa i els molesta, perquè l’única llengua per a ells és el castellà. El fet de dir espanyol al castellà ja és una bona falca que varen “colar” a la Constitució.

  • Sophia Blasco ha dit:

   Anomenar-la “lengua común” és la més virulenta, ja porta inherent la desqualificació i l’arraconament de les altres llengües de l’estat a l’ús domèstic. El doctor Moreno qualifica el nacionalisme lingüístic espanyol d’etnocida i excloent.

 4. Agustí ha dit:

  La gent de la nostre generació, a l’escola, ens deien que el català era un dialecte del castellà. Actualment hi ha veus ensordides, que mostren indicis de que es provable que el castellà no sigui una herència directe del llatí, si no un dialecte o una llengua, originaria del català; igual que la bandera rojigualda, que correspon a la bandera que portaven els vaixells catalans.

  • Sophia Blasco ha dit:

   En malversar la història tenen la mà trencada i autoatribuir-se tot allò que els ha convingut, en qualsevol camp. Ara, estem descobrint les seves maniobres.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: