72 anys tacada de sang

Avui, tal com faig cada any, vull recordar que fou precisament un 15 d’octubre aquell dia en què Espanya perpetrà un dels actes més repulsius de terrorisme d’Estat. L’Estat espanyol assassinà, el 15 d’octubre de 1940, el President Lluís Companys. Espanya va abatre amb els fusells un President triat amb els vots de catalanes i catalans, després de sentenciar-lo a mort en un “judici” sumaríssim sense cap tipus de garantia processal.

Sí, ja ho sé, en aquella època a Espanya hi havia una dictadura força allunyada del projecte de democràcia que hi ha avui dia. Per tant, seria lògic pensar que avui dia un Estat que s’entesta a autoanomenar-se “democràtic” i que a més és membre de ple dret d’una Unió Europea d’Estats democràtics, hauria d’haver fet mans i mànigues per mirar de reparar aquesta negríssima pàgina de la seva història. No ho ha fet i –sincerament– opino que mai no ho farà. És més, actualment a Espanya hi ha persones tan repugnants, tan fastigoses, que utilitzen aquell cruel assassinat com a espantall per mirar d’aturar (amb la por, evidentment, l’únic argument que tenen) l’auge democràtic a Catalunya. Espanya segueix tacada de sang, de sang de persones innocents, i o bé se li’n refot completament, o bé ens ho refrega per la cara quan més li convé.

Sort, benvolgudes i benvolguts, que ja ens queda molt poc temps en aquest convent de folls.

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Arxivat a Cultura i Societat
4 comments on “72 anys tacada de sang
 1. Oriol López ha dit:

  Jo no espero cap acte de contrició de l’estat espanyol pel genocidi que va cometre, del qual el president Companys en fou una de les moltes víctimes. No va amb el seu ADN.

 2. Maria Boix ha dit:

  El govern actual, segur que no. Si en tots aquests anys, no s’ha fet res, ara ja no es farà. Potser si algun dia governés un català que no fos de dretes… però és una utopia i, a més, nosaltres ja estem fent les maletes.

  Per cert, respecte a la notícia que hi ha inclosa i a les que hem sentit aquest darrer mes, ho trobo vergonyós i, encara més vergonyós que no facin res. Això sí, em sembla que amb aquesta actitud, ens afavoreixen.

 3. Sophia Blasco ha dit:

  El President Lluís Companys, el president 123è de Catalunya, és l’únic president elegit democràticament a Europa que ha estat executat. Avui, 72 anys després, el consell de guerra el que el va condemnar a mort encara no ha estat revocat. Una vergonya per a Espanya i per a Europa.

 4. Tomàs ha dit:

  Els que volem una Catalunya Independent hem d’ajudar, cadascú com pugui, a fer el camí, per nosaltres, pel futur, i per totes les persones que abans que nosaltres varen impulsar aquest projecte.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: