Sobre la progressia espanyola

Uns individus que alguns mitjans han gosat titllar d’”intel·lectuals espanyols” han signat un manifest en contra del dret a l’autodeterminació de Catalunya i de la independència assolida de manera democràtica, tot proposant la via del federalisme com a solució al conflicte. Entre aquests “intel·lectuals” espanyols trobo necessari destacar en Pedro Almodóvar o l’Aitana Sánchez-Gijón, perquè intel·lectuals no sé pas si ho són, però és evident que formen part de l’estrafolària progressia espanyola. Sí, de la progressia, ja m’entenen, aquella colla de personatges que empatitzen i se solidaritzen amb les legítimes reclamacions de Palestina o del poble sahrauí però que són absolutament incapaços d’entendre i respectar la voluntat pacífica i democràtica d’un poble oprimit per l’Estat que els subvenciona els pets. No em correspon pas a mi jutjar i condemnar la seva irrisòria escala de valors morals i ètics, però s’ha de reconèixer que estampant la seva signatura en manifestos com el que ens ocupa, ens ho posen molt i molt fàcil.

federalismo
Magistral vinyeta d’en Ferreres, publicada a “El Periódico de Catalunya”.

Ara sí. Ara es veu que toca federalisme. Ara que ni tan sols Telecinco gosa amagar quina és la voluntat majoritària del poble català, ells, els “intel·lectuals espanyols”, ens vénen a dir que no, que anem errats, que el millor que ens pot passar és un Estat federal, que no siguem tontos, que ells no ens odien pas. Doncs saben què, benvolguts i benvolgudes progres? Que fan tard, que portem 300 anys maltractats i vostès, els federalistes, no han donat mai la cara fins que no han sabut de bona tinta que la gallina dels ous d’or carda el camp del seu femer per muntar la seva pròpia granja.

En fi, com que jo de manifestos no en sé fer però sempre he sentit a dir que val més una imatge que mil paraules, a continuació els deixo amb un gràfic força explicatiu per a que aquests “intel·lectuals” no tinguin cap dubte de quina és la millor utilitat que poden donar al seu estimat federalisme oportunista.

federalisme

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “Sobre la progressia espanyola
  1. Oriol López ha dit:

    Federalisme? Si el Tribunal Constitucional es va carregar (governant el PSC-PSOE) fins i tot la tímida reforma de l’Estatut? Si han refusat, no ja no el concert econòmic, sinó fins i tot un pacte fiscal de pa sucat amb oli. No s’ho creuen ni ells.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: