Cal un antivirus en GNU/Linux?

Pantalla antivirus ClamAV a Ubuntu

Pantalla antivirus ClamAV a Ubuntu

Ens cal, o no, instal·lar-nos un antivirus si fem servir un sistema operatiu GNU/Linux?

Tot i que actualment existeixen molt pocs virus per a sistemes GNU/Linux i que, per això mateix, molta gent pensa que no cal instal·lar-hi cap antivirus, cal fer-ho si més no per solidaritat amb els usuaris de Windows.

Si fem servir en un sistema operatiu GNU/Linux un arxiu infectat per un dels nombrosos virus dissenyats per aprofitar els múltiples forats de seguretat del sistema operatiu Windows, no ens afectarà, però podrà afectar els usuaris de Windows si compartim aquest fitxer infectat amb ells.

Al capítol Virus de la Guia d’Ubuntu, a part de fer-nos la reflexió anterior, se’ns proposa d’utilitzar l’antivirus lliure ClamAV i se’ns donen les indicacions per instal·lar-lo en una distribució de GNU/Linux Ubuntu.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
6 comments on “Cal un antivirus en GNU/Linux?
 1. Jordi ha dit:

  Ah, no, no. De cap manera! Els usuaris de windows que s’espavilin amb els seus problemes. A veure si jo he d’ajudar a fer veure que el seu sistema no és tan dolent…

 2. Elisabet ha dit:

  Totalment d’acord Jordi! Quina solidaritat es aquesta, si ells volguessin tb podrien ser Linux!!

 3. No és qüestió de solidaritat, cadascú que trii el SO que vulgui, o el que necessiti. Per mi Linux és inútil (pel que faig a la meva feina i vida personal), però ja hi ha virus per Linux, igual que per Mac.

  • Oriol López ha dit:

   Estem d’acord, Francesc, que això de la tria del sistema operatiu és un tema molt personal, que de vegades aixeca tanta o més passió que la política o la religió, i que depèn molt de la posició de cadascú al respecte del programari lliure, de les aplicacions que haguem de fer servir, de si estan disponibles per a un sistema operatiu o per a un altre, del fet que molts cops quan ens comprem un ordinador ens ve amb el Windows ja instal·lat, etc.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: