Google tanca Google Reader

Google ReaderGoogle avisa els usuaris del seu lector RSS Google Reader que el tanca el proper 1 de juliol.

Les raons que dóna Google al seu Google Reader Blog per al tancament d’aquest servei són que era cada cop és menys utilitzat i que vol concentrar els seus esforços en els seus principals productes.

Google posa a disposició dels usuaris l’eina Google Takeout per a que puguin exportar-ne les dades de forma fàcil a altres lectors RSS.

Hi ha disponibles molts lectors alternatius a Google Reader que podem fer servir i que permeten una fàcil importació de les subscripcions RSS de Google Reader.

Jo he triat Netvibes per tres raons:

1) Netvibes té una modalitat gratuïta amb les funcionalitats necessàries i suficients per ser una bona alternativa a Goggle Reader.

2) Netvibes està disponible en català.

3) Passar les nostres subscripcions RSS de Google Reader a Netvibes és molt senzill.

Si us animeu a fer servir Netvibes, aquests són els passos per passar les vostres subscripcions RSS de Google Reader a Netvibes:

1) Utilitzant al nostre Google Reader l’eina Google Takeout, tal i com ens proposa Google quan entrem al nostre compte de Google Reader, es genera automàticament un fitxer zip amb tota la informació necessària. Dins del .zip hi ha una carpeta i, dins d’aquesta, hi trobarem el fitxer subscriptions.xml. Aquest és el fitxer que necessitarem per importar des de Netvibes, o des del lector RSS que escollim, les nostres subscripcions.

2) Iniciem la sessió a Netvibes i, tenint seleccionada la vista “reader”, fem clic al botó “+Afegir contingut” i a l’enllaç “importar”. Fem clic al botó “Navega”, localitzem el fitxer subscriptions.xml al nostre PC i fem clic al botó importar. I ja ho tenim, podrem seguir les novetats dels nostres blocs i webs preferides des de Netvibes.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Google tanca Google Reader
 1. Carles Costa ha dit:

  És una mica drama… Feedly sembla una bona alternativa…

  • Oriol López ha dit:

   Sí, Carles. Quan vaig conèixer la notícia, al principi, em vaig trobar una mica desemparat perquè feia servir bastant Google Reader per estar al cas de les novetats dels blocs i les webs que segueixo.
   Ara utilitzo Netvibes com a lector RSS en substitució de Google Reader. He afegit una petita explicació a l’entrada anterior, explicant per què he triat Netvibes i com passar de forma fàcil i ràpida totes les subscripcions de Google Reader a Netvibes, per si pot servir a d’altres usuaris que es trobin en la mateixa situació.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: