La desaparició

"1984 by George Orwell", de Benny LinSyme havia desaparegut. Un bon dia al matí no va comparèixer a treballar. Uns quants inconscients van comentar-ne l’absència. L’endemà ja ningú no el va esmentar. Al tercer dia, Winston va anar al vestíbul del Departament d’Arxiu a mirar el tauler d’anuncis. Un dels que hi havia era una llista impresa dels membres del Comitè d’Escacs, del qual Syme formava part. Va semblar-li gairebé igual que la que ja havia vist anteriorment. Va fixar-s’hi: no hi havia res ratllat, però era un nom més curta. N’hi va haver prou. Syme havia cessat d’existir: no havia existit mai.
George Orwell

En el món amb un estat totalitari que ens descriu George Orwell (1903-1950) a la seva novel·la 1984, si el sistema detectava que algú no era prou adepte al règim, l’eliminava, tenint cura de no deixar cap referència a la seva existència i els que l’havien conegut havien d’oblidar que havia existit si volien conservar la vida.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: