El doctor Broggi i el dret a una mort dolça

Moisès Broggi, imatge de la Viquipèdia

Moisès Broggi, imatge de la Viquipèdia

El doctor Moisès Broggi (1908-2012) ens deia al seu llibre Reflexions d’un vell centenari (2011) que els progressos científics han “fet possible alliberar la mort del temible acompanyament de sofriments que la feia més paorosa, i ara s’hi pot entrar com en un somni”, però que això “com totes les creacions humanes, presenta dues cares o aspectes diferents segons l’ús o aplicació que se’n faci, fins al punt que un mal ús pot convertir-la en un simple mitjà de liquidació o d’extermini”. I que “si la vida depèn d’un aparell i el patiment s’eternitza, s’ha de deixar anar el malalt.” 

La meva posició al respecte és que, si el malalt terminal està en condicions d’expressar la seva opinió, i així ho vol, no se li hauria de negar el dret a una mort dolça. La cosa és més complicada en els casos en els quals no es pot consultar la voluntat del malalt.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: