Els últims dies de Machado

Els últims dies de MachadoLa tomba d’Antonio Machado (1875-1939) a Cotlliure (Rosselló) ens porta a la memòria el gran poeta i també, inevitablement,  el mig milió de persones que com ell, el 1939, al final de la guerra civil espanyola (1936-1939), van creuar la frontera hispanofrancesa fugint de la barbàrie de les tropes feixistes que havien guanyat la guerra comandades pel general colpista Francisco Franco.

El periodista i escriptor Xavier Febrés al seu llibre Els últims dies de Machado (2013) ens relata els darrers moments del poeta i també el seu context, el drama humà de l’exili massiu de refugiats del qual formà part. Un llibre de lectura molt recomanable, molt ben escrit i profusament documentat.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: