Ya te “Bale”, Florentino

bale

Ja està fet. Ja el tenen. No sé si “Bale, vale lo que vale” però ja és allà. Ja són tots tranquils a la capital del regne d’Espanya. Diuen que ha costat 101 milions d’euros. Per aquest preu, no només hauria de marcar un munt de gols per temporada. També hauria d’escombrar el Bernabéu després dels partits i treure a passejar a l’amic Roncero cada nit perquè es relaxi una mica. Però no criticaré aquest fitxatge perquè ja s’ho faran. Al cap i a la fi, ara ve la part en la què ell farà veure que CR7 li cau molt bé i que estima molt i molt els colors (perdó, el color blanc) de la samarreta del Madrid. Això sí, vull fer dos petits apunts sobre la seva presentació.

Primer apunt: la frase del Florentino. “El sueño de un niño de Gales empieza a ser realidad”. Queda clar que si barreges les paraules somni i nen en una sola frase, ja tens guanyada la batalla emocional. Ja ningú pensarà que els milions estan mal invertits. Es tracta de fer realitat el somni d’un nen. Ni Gaspar, ni Melcior, ni molt menys Baltasar. Aquí està Papà Florentino perquè això sembli una peli Disney. Però el que més em crida l’atenció és la menció a Gal·les. Si hagués nascut a Nova York, a Londres o a Berlín, ho hagués dit? Si el nen Gareth Bale fos el fill d’un broker de Wall Street, d’un alt executiu de la City o d’un diputat del Bundestag, Florentino s’hauria autoescollit com el fabricant de somnis d’un nen? Ho dubto. L’únic que espero és que TOTS els madridistes, a partir d’ara, entenguin la diferència entre nació (Gal·les) i estat (Regne Unit). Al final, potser ens emportarem els catalans alguna cosa bona d’això.

Segon apunt: us heu fixat en les banderes? La vermella amb els estels no és cap anunci de cervesa. És la bandera de la Comunitat de Madrid, que es van inventar quan va néixer “el estado de las autonomías y el café aguado para unos y cargado para otros”. El detall que em crida l’atenció és que l’acte estigui presidit per banderes “polítiques”. No són ells els que diuen que no s’ha de barrejar l’esport i la política? No són ells els que critiquen que la segona equipació del Barça sigui la senyera? Ara resulta que el Gareth Bale és alguna autoritat política que desconeixem i se li han de retre honors d’estat? No ho sé. Potser faltava una foto del nen Bale, jugant en un camp de terra i una música de peli Disney de fons i menys banderes.

Twitter: @alexsocietat

http://societatanonima.wordpress.com/

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
%d bloggers like this: