Què podem fer per augmentar les lectures del blog

Lectures del blogTot i que no ens hem pas d’obsessionar excessivament amb el nombre de lectures de les entrades del nostre blog, també és cert que bloguers i blogueres escrivim per a ser llegits. És per això que he recollit algunes indicacions que poden contribuir a l’augment de les lectures d’un blog:

 • Prioritzar escriure entrades que tractin els temes que més puguin interessar els lectors del blog.
 • Triar bons títols per a les entrades, que incitin els lectors a llegir-les i que siguin coherents amb el contingut per a que quan les llegeixin no es sentit decebuts.
 • Incloure per a cada entrada almenys una imatge d’acompanyament que sigui alhora atractiva i rellevant respecte al tema que es tracta a l’entrada.
 • Afegir valor al tema tractat amb informació i/o opinions originals, en la mesura del possible.
 • Adaptar el llenguatge a una audiència el més àmplia millor, evitant en la mesura del possible l’ús de tecnicismes innecessaris.
 • Evitar les grans masses de text dividint l’entrada en petits paràgrafs.
 • Utilitzar les eines de format com l’ús de la negreta per destacar paraules i conceptes importants del text.
 • Al respecte de l’ús de les tècniques SEO (“Search Engine Optimization”), en donava la meva opinió a  SEO, o no SEO?.
 • Acabar determinades entrades amb preguntes obertes per fomentar els comentaris i, per tant, la participació i la vinculació dels lectors amb el blog.
 • Actualitzar el blog sovint per a mantenir l’interès dels lectors, amb almenys 2 noves entrades per setmana.
 • Mantenir-se al dia al respecte de la temàtica del blog amb l’objectiu de poder oferir contingut actualitzat i de qualitat.
 • Facilitar les eines per a que els lectors ocasionals del blog es converteixin en lectors assidus, subscrivint-s’hi via RSS o via correu electrònic amb els ginys corresponents, que haurien d’estar en un lloc ben visible del blog.
 • Incorporar alguna manera (formulari, correu electrònic, compte Twitter, etc) per a que els lectors puguin posar-se en contacte per fer arribar suggeriments o consultes.
 • Activar les eines del blog per facilitar que els lectors puguin compartir fàcilment, amb un clic, les entrades que els agradin amb les seves xarxes socials com Twitter, Google+, Facebook, etc.
 • Utilitzar les xarxes socials en les que tinguem presència per a donar a conèixer les entrades del blog, especialment les que hagin tingut una millor acollida per part dels lectors, ja que aquestes entrades poden ser un bon reclam per a que les persones que ens segueixen a les xarxes socials visitin i coneguin el blog.
 • Incrementar la presència als principals espais relacionats amb la temàtica del blog, comentant a d’altres blogs, participant en fòrums, etc, de manera que, si s’hi fan aportacions interessants,  les persones que les llegeixin tinguin curiositat per conèixer-ne l’autor i el seu bloc.
 • Valorar la possibilitat de participar en un blog col·lectiu.

Quines altres coses podem fer per incrementar les lectures del nostre blog?

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
6 comments on “Què podem fer per augmentar les lectures del blog
 1. Jordi Camps ha dit:

  Oriol, Em sembla molt bé el què dius, fomentar la lectura d’aquest espai, fomentar o expansionar la comunicació per tal que pugui incrementar el nombre de lectors, etc. em sembla molt bé. Per a mi, com que d’informàtica no en tinc ni la més punyetera idea, només que es pugui ressaltar en engreta o subratllar certs parts dels texts, ja em sembla bé.
  Ara bé, si em permets, voldria fer-te una consideració o suggeriment: Jo era un assidu lector de certs diaris digitals i participava molt sovint als fòrums dels articles. Vaig ser-ho durant un cert temps. Finalment, vaig acabar anul·lant les meves subscripcions, per l’invasió als fòrums, de “torpèdes” feixistoides, amb l’única finalitat de d’atiar l’odi entre els comentaristes i desestabilitzar l’harmonia, prescindint de qualsevol debat. Els insults, els més gruixuts de tots, s’hi escriuen encara ara i a cada dia. Per tant, fomentar la lectura d’aquest blog, és molt bona idea, però fomentar i tal com esmentes tu, augmentar-ne la lectura, podria comportar un risc afegit, llevat que no hi hagi un moderador que limiti certes entrades.
  Pel demés, endavant i com solem dir sovint: Endavant amb les hacs

  • Oriol López ha dit:

   Del que dius al respecte de determinats comentaris poc respectuosos o insultants, haver-n’hi n’hi ha, però són minoria, encara que no silenciosa.

   La meva posició al respecte és deixar la possibilitat de comentar els articles en principi oberta, sense cap moderació prèvia (excepte el sistema automàtic anti-spam de la plataforma WordPress que funciona bastant bé i et treu ja d’ocupar-te dels comentaris sense sentit plens d’enllaços de promoció de determinades webs i productes) i fer-ne un seguiment a posteriori, diari si és possible, o almenys cada dos dies si no es pot diàriament, per respondre els comentaris pertinents en la mesura del possible i, si es dóna el cas, lidiar amb els “trolls” i prendre les mesures pertinents.

   Gràcies pel teu comentari, Jordi.

 2. Jordi Camps ha dit:

  No ho creguis pas, Oriol, de que certs comentaris faltats d’ètica i respecte són una minoria.
  Te’n esmentaré un: El “Enotícies”, allà pla, fins i tot feia fàstic, i mai, mai, no hi faltaven els mateixos amb paraules grolleres, insultants, on el debat sobre el tema de l’article, era el de menys.Però vaja, com he dit abans endavant ja que tota innovació constructiva, sempre és benvinguda

  • Oriol López ha dit:

   Suposo que tot depèn del tema que es tracti i de la gestió que es faci dels “trolls” per part de la persona o de les persones que portin la gestió dels comentaris del lloc en qüestió.

 3. Josep Massana ha dit:

  Bona tarda. Només voldria comentar una cosa i es la meva experiència amb les xarxes socials… quant em trobo amb algú aixír com dieu (que no ha tingut la sort de que tingués un mínim d’educació) jo em limito a no fer.li cap cas… la meva opinió es que ells sols quedan retratat-s. Salutacions.

  • Oriol López ha dit:

   Totalment d’acord amb tu Josep, en molts casos ignorar-los és el millor que es pot fer. Cal valorar el cas concret. Gràcies per la teva aportació.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: