Els discs durs d’estat sòlid o SSD

Crucial CT256M225 SSD, de Marc Liyanage, Flickr

Crucial CT256M225 SSD, de Marc Liyanage, Flickr

Els discs durs d’estat sòlid o SSD (Solid State Drive) no són pròpiament discs en el sentit estricte del terme, tot i que n’assumeixen les funcions i s’utilitzen en substitució d’aquests. Al seu interior, però, no hi ha cap disc giratori, ni braços, ni capçals, ni cap altre dispositiu electromecànic, sinó xips de memòria no volàtil com poden ser les de tipus ‘Flash’.

Presenten diversos avantatges respecte dels discos durs clàssics: unes velocitats d’accés a la informació molt més grans, resistència a les vibracions i als cops, menor consum d’energia, menor generació de calor, menor pes i funcionament absolutament silenciós.

Ara mateix l’inconvenient principal que tenen és el preu, especialment si es necessiten grans capacitats d’emmagatzematge.

Es preveu que, a mesura que els seus preus baixin, vagin substituint progressivament els discs durs convencionals en els seus diferents àmbits d’aplicació.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: