El càlcul del temps d’espera del metro

"Lesseps, L3 Metro, Barcelona", Mathieu Marquer, Flickr

“Lesseps, L3 Metro, Barcelona”, Mathieu Marquer, Flickr

Us heu preguntat mai com funciona el càlcul del temps que manca per a que arribi el metro, que apareix a les pantalles que hi ha a les andanes del metro de Barcelona?

Com funciona… la previsió del temps d’arribada del metro, TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) ens expliquen que el recorregut del metro està format per diversos trams i que cadascun d’aquests té una velocitat prevista per a la circulació i que uns equips electrònics coneguts com a enclavaments que controlen la seguretat de la circulació detecten la posició del metro, de manera que, sabent on és a cada moment, quina és la velocitat a la que circularà per cada tram que li queda per recórrer i el temps estimat que s’estarà aturat a cada estació, es calcula el temps aproximat que trigarà en arribar a una determinada estació.

Aquest temps es torna a calcular cada minut, amb la qual cosa el temps  d’arribada que veiem a la pantalla es va corregint a mesura que el metro va avançant en el seu recorregut i es va acostant a l’estació on l’estem esperant.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “El càlcul del temps d’espera del metro
  1. Carles ha dit:

    Per què les actualitzacions són per mantenir o ampliar el temps que falta, i mai per retallar-lo? Sempre m’ho he preguntat.

    • Oriol López ha dit:

      Bona pregunta, Carles. Suposo que mai no arriba abans del previst pel sistema, però si hi ha algun contratemps sí que arriba més tard. Gràcies per llegir-nos i pel teu comentari.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: