El món d’Ulisses

Odissea, d'HomerAquests dies he estat llegint El món d’Ulisses, de l’historiador M.I. Finley, un treball molt interessant que ens mostra com es poden obtenir dades  sobre com era la societat de l’antiga Grècia a partir de les lectures de l’Odissea i de la Ilíada.

El llibre de Finley evidencia que l’estudi de les obres de ficció pot proporcionar informació històrica molt valuosa ja que, com explicava el professor Agustí Alcoberro en un capítol introductori del seu llibre Pirates, bandolers i bruixes a la Catalunya dels segles XVI i XVII, la ficció de l’obra literària amaga sovint dades històriques importants perquè el relat sovint vol tenir versemblança i perquè el propi autor està immers en la realitat que l’envolta.

Als que us vingui de gust saber més coses de com es vivia a l’antiga Grècia, us recomano especialment la lectura de l’esmentat treball de Finley.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “El món d’Ulisses
  1. Aleix Cabrera ha dit:

    Tinc la mateixa edició, la de Proa. Lectura pendent, encara, i ara amb més ganes d’iniciar-la.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: