Súbeme una Borbona pero que no sea de butano

leonor2 leonor1

Això no té aturador. Els monàrquics són com Ronald McDonald: fan por, provoquen vergonya aliena i són allà per trobar clients pel futur. I és que ja s’ha engegat la campanya “Doña Leonor es la hostia”. Els creadors de “Vivaspaña i Vivalrey” anuncien a les millors pantalles el tràiler de la peli estiuenca: “Súbeme una Borbona pero que no sea de butano”. I és que d’aquesta nena ens empassarem tota la seva vida. És una llàstima però ja no veurem titulars com “Doña Leonor hace las caquitas blandas”, o “Doña Leonor ya come papillas de carne”, o “Doña Leonor ya no se hace cacotas encima”. Ara mateix estem a la fase “dientes de leche”. Tanmateix, aneu-vos preparant per a “Doña Leonor usa sujetadores por primera vez”, “El primer tampón de Doña Leonor”, “Doña Leonor enamorada de un príncipe de 3º ESO” o “Doña Leonor en su primer concierto del hijo ilegítimo de Justin Bieber”.

Això és el que americans anomenen storytelling. Es tracta de que els ciutadans es mengin amb patates tot el que calgui. Només és necessari anar construint en l’inconscient col·lectiu una història, amb herois, dolents, conflictes, tres actes i clímax. D’aquí als propers anys, els espanyols aniran menjant-se la vida d’aquesta nena, amb tot tipus de detalls (sempre que siguin adients al negoci que es vol perpetuar). De Leonor els ciutadans no coneixeran les realitats que s’allunyin de la imatge de princesa Disney que els monàrquics volen transmetre. No arribaran les típiques creuades de cable d’adolescent, ni les seves farres de matinada, ni les seves primeres experiències amb els nois (i no parlo de colònies d’estiu). Veurem la seva carona en totes les portades ,al costat de titulars cursis, horteres i casposos. Per a les situacions més gore ja està el Froilán que, pel que sembla, serà el futur Paquirrín borbònic.

Per cert, a una nena de 8 anys li diuen Doña Leonor. Després som els catalans els que estem malament del cap.

Em pots seguir al Twitter: @alexsocietat i també al Facebook

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: