Desmuntant Societat Civil Catalana

1

En primer lloc, no crec que sigui una bona carta de presentació fer un barbarisme com “passar pel tubo”. En tot cas, seria bo saber el que va dir Javier Barraycoa, un dels vostres fundadors, sobre Pompeu Fabra, en una entrevista concedida a Periodista Digital: “Pompeu Fabra, que era masón, es el creador del catalán artificial y conspiró contra los que hablaban el catalán tradicional”. Quin és el vostre català, l’artificial o el tradicional?

D’altra banda, m’agradaria saber quan es pot fer un referèndum per conèixer què opina el poble català sobre el seu futur. Només quan us convé a vosaltres és quan resulta democràtic? Ja m’imagino l’escena de la vostra pel·lícula: ¡Oh, amada! No me abandones ahora que me he quedado en paro. Espérate a que encuentre trabajo.

Esborreu aquesta piulada perquè és tramposa.

2

 

De quins mitjans de comunicació parleu? L’independentisme controla TVE, Antena 3, Tele 5, La Sexta, 13TV, Intereconomía, COPE, SER, El País, ABC, El Mundo, La Razón, Telemadrid o Periodista Digital?

Esborreu aquesta piulada perquè és injusta.

3

 

Agafeu un llibre d’Història. No cal que sigui d’Història de Catalunya. Pot ser de qualsevol país. Trobareu una constant: les revolucions sempre han nascut en societats descontentes i frustrades amb el seu present. I gràcies a les revolucions (m’estimo més que siguin pacífiques) els grups humans més desprotegits han aconseguit drets. Qui té el poder, qui té els privilegis, no està descontent, ni frustrat. No cal ser molt intel·ligent per adonar-se dels processos històrics.

Esborreu aquesta piulada perquè feu el ridícul.

5

 

En primer lloc, una minoria social no pot organitzar una manifestació pacífica i massiva com la Via Catalana. Dir que l’independentisme és una minoria social resulta un insult a la intel·ligència.

En segon lloc, teniu altaveus molt més potents que l’independentisme. Infinitament més potents. No és una opinió, és un fet.

En tercer lloc, qui intimida és el moviment unionista. O és que l’atac a la Blanquerna va ser una mostra de respecte?

Esborreu aquesta piulada perquè és l’arquetip de demagògia.

6

 

Potser perquè no són tan nombrosos.

Esborreu aquesta piulada perquè no es basa en dades o fets.

7

 

En el seu moment, Alianza Popular es va permetre el fet d’apropiar-se de la paraula “popular” (que, com sabeu, ve de “poble”). Tant de bo, aquells que el van fundar haguessin recordat que sota les bombes que van llençar els avions alemanys i italians a la Guerra Civil hi havia un poble.

Ara vosaltres usurpeu, en una patètica sinècdoque, el concepte Societat Civil. Que una petita part de la societat civil catalana faci servir com a imatge de marca el tot resulta realment ridícul. Ah, que no sou una petita part de la societat catalana? Hi ha una manera de saber-ho: votant. A això li diuen democràcia. Aquí i ara.

Canvieu de nom perquè no resulteu creïbles. 

Em pots seguir al Twitter: @alexsocietat i també al Facebook

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: