BYOD (“Bring Your Own Device”, porta el teu dispositiu)

"Mobile Worker", de Michael Coghlan, al Flickr

“Mobile Worker”, de Michael Coghlan, al Flickr

Cada cop hi ha més persones que s’emporten i utilitzen els seus propis dispositius (smartphones, tablets i ordinadors portàtils) a la feina.

Les empreses estan responent a aquest fenomen de maneres diverses: Algunes, simplement fan com si això no passés, d’altres ho intenten evitar adduint raons de seguretat, i d’altres, bé perquè no veuen viable de lluitar-hi en contra, o perquè realment en valoren positivament els avantatges, l’estimulen, BYOD (“Bring Your Own Device”, porta el teu dispositiu), donant suport als usuaris a diferent nivell, des de l’establiment i la difusió d’unes normes d’ús segur d’aquests dispositius dins de la xarxa de l’empresa fins a  donar suport als usuaris pel que fa a les incidències que tenen amb aquests dispositius.

Els empleats, no tan sols utilitzen els seus propis dispositius a la feina, sinó que sovint també utilitzen el seu propi núvol, mitjançant serveis com Dropbox o Google Drive. Les posicions per part de les empreses pel que fa a aquestos usos també són molt diverses, des de les que s’hi oposen radicalment fins a les que promocionen aquestes pràctiques, BYOC (“Bring Your Own Cloud”, porta el teu núvol).

És evident que fer com si això no passés és la pitjor estratègia que l’empresa pot adoptar i que cal regular-ne les condicions d’ús i implementar les mesures de seguretat necessàries per compatibilitzar en la mesura del possible aquestes pràctiques dels empleats amb els interessos de l’organització.

Oriol López

Font: Bring Your Own Device: Does Your Business Need a Policy?

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: