Els hemopatriotes ataquen de nou

munir

Avís a la població! S’han tornat a despertar! Ja són aquí els hemopatriotes! Ah, que no saps què és un hemopatriota? Són aquells ciutadans que mai han agafat un llibre d’Història i que, en canvi, fan de la histèria un modus vivendi. Els hemopratiotes creuen en la puresa de la sang. Tenen la tesis de que ells són el producte d’una relació causa-efecte que va, des de la primera forma de vida espanyola, fins la seva existència. Estan convençuts, en la seva ignorància estratosfèrica, que els seus avantpassats són més espanyols que l’Anís del Mono (mai millor dit).

Hitler era un hemopatriota. Bé… Hitler era un monstre però, a més a més, va dur a la barbàrie a tot un país basat en la manipulació ideològica dels hemopatriotes. No ho oblidem.

A Espanya està ple d’hemopatriotes. Són patriotes de la sang. Parlen de la sang espanyola com si fos un líquid màgic que va sorgir del Big Bang.Aquests individus no saben que Hispania significa “terra de conills”, que el seu territori ha estat visitat al llarg dels segles per habitants amb procedències extraordinàriament diverses, gràcies a les quals, en principi, no emeten sons guturals quan canten el “Cara al sol”. Tampoc saben que compten el seu ínfim coeficient intel·lectual amb números que van inventar els àrabs, que aquests també van ser els responsables de molts avenços en astronomia, en química, en medicina o que moltes paraules del seu sacrosant espanyol tenen origen àrab.

Ara els hemopatriotes tenen Twitter. I opinen. I vomiten les seves sinapsis de merda amb forma de 140 caràcters. I insulten. I es queden tan amples. I les seves gràcies són aplaudides per altres hemopatriotes. I tots junts formen aquesta idea de la què em vull allunyar. Perquè, afortunadament, no sóc un hemopatriota. Perquè es molt fàcil adonar-se que som el fruit de més de 3000 anys de cultura. Empúries, Tarragona, Córdoba… Dret romà, filosofia grega, empremta àrab… Sensibilitat, ment oberta, curiositat, món, cultura, cultura, cultura… És molt fàcil no ser un hemopatriota.

Em pots seguir al Twitter: @alexsocietat i també al Facebook

Quant a

Si aquest bloc t'agrada el pots recomanar als teus amics... i si no t'agrada, fes-ho amb els teus enemics.

Arxivat a Cultura i Societat
One comment on “Els hemopatriotes ataquen de nou
  1. didaclopez ha dit:

    Les relacions hemopatriòtiques són sovint imaginàries, Hom construeix una sensació de grup (de nació, d’ètnia) d’acord amb la comunitat de llengua i de sistema polític, posant èmfasi en qüestions com la religió, pràctiques culturals o antroponímia. La solidaritat intragrupal resol problemes personals, bo i requerint l’odi intergrupal

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: