Còpies de seguretat: Cobian Backup

De vegades no ens en recordem de les còpies de seguretat fins que ja és massa tard:  Quan se’ns ha mort el disc dur de l’ordinador on teníem aquell projecte en el qual portàvem tant de temps treballant i ara, per una cosa o per l’altra, feia ja molt de temps que no en fèiem còpies de seguretat.

Cobian Backup és un programari gratuït, potent i fàcil d’utilitzar, amb interfície en català,  que ens facilita la tasca de realitzar les còpies de seguretat del arxius crítics del nostre ordinador per poder estar tranquils que, en cas de desastre, els podrem recuperar.

Cobian Backup 11 Gravity

Ens permet de triar com a destinació de la còpia: una altra carpeta o partició del mateix disc on estan les dades originals (opcions que no recomano), un altre disc físic al mateix ordinador (anem millor, però, per exemple, en cas de robatori del PC, estaríem igual, llevat que es tractés d’un disc extern, connectat puntualment al PC durant la còpia i que, després de la mateixa, el deséssim a un altre lloc), un altre ordinador de la xarxa o, via FTP, el núvol.

Cobian Backup es pot executar de forma puntual quan desitgem realitzar la còpia de seguretat o bé tenir-lo en execució permanent en segon pla (consumeix molt pocs recursos) per a que realitzi de forma automàtica les còpies els dies i les hores que haguem establert.

Per tal de minimitzar l’espai que ocupen les còpies de seguretat, permet configurar que es realitzin amb compressió estàndard zip.

Oriol López

Descàrrega de Cobian Backup des de Softcatalà

Com fer còpia de seguretat i restaurar les dades usant Cobian Backup

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Còpies de seguretat: Cobian Backup
  1. Pep J. ha dit:

    Dons si! jo el faig servir des de fa molts anys. Professionalment, l’he instal·lat a petites empreses i mai ha donat cap problema. Totalment recomanable en les diferents versions.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: