Reutilitzar un router vell com a punt d’accés wifi

Belkin Wireless G Router, de  Sarnil Prasad, Flickr

Belkin Wireless G Router, Sarnil Prasad, Flickr

Per a donar cobertura wifi a determinats espais, de vegades no n’hi ha prou amb el punt wifi que incorpora el router ADSL que ens ha proporcionat l’operadora amb l’alta del servei i cal utilitzar algun punt d’accés wifi addicional, connectat per cable al router ADSL i ubicat convenientment per tal de cobrir entre els dos l’àrea desitjada.

Si tenim algun router wifi vell que ja no fem servir, podem reutilitzar-lo per obtenir aquest punt wifi addicional si el configurem adequadament.

Seguirem el manual del router que volem reconvertir en punt d’accés wifi per configurar-lo. Cal tenir present de desactivar-hi el servei DHCP per a que funcioni correctament com a punt d’accés.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Reutilitzar un router vell com a punt d’accés wifi
  1. Així el router vell ha d’estar connectat al nou per cable, no? Merci!!

    • Oriol López ha dit:

      Sí, Francesc, la idea que proposo per a espais no molt grans és aquesta: un muntatge molt simple amb un cable convencional de xarxa UTP amb connectors RJ45 que connecta entre ells els dos routers i que proporciona així un segon punt wifi per donar cobertura a tota l’àrea. No és l’única manera de fer-ho: es poden posar més punts wifi, punts wifi que no estiguin connectats per cable a la xarxa, etc. Tot depèn dels requeriments de cada cas.

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: