El polsador d’aturada d’emergència

"Roter Knop" (botó vermell), de Maik Meid, Flickr

“Roter Knop” (botó vermell), de Maik Meid, Flickr

Quan el funcionament d’una màquina pot comportar situacions de risc per als usuaris o els operaris que hi treballen, cal una forma ràpida i segura de poder-ne aturar, en cas necessari, el moviment. És per això que solen a incorporar de forma ben visible i fàcilment accessible el que s’anomena polsador d’aturada d’emergència o, en anglès, “emergency stop”.

N’hi ha de moltes formes, però el polsador d’aturada d’emergència més habitual té forma de bolet, com el de la imatge, i color vermell sobre un fons groc, per tal de facilitar-ne la ràpida localització i accionament.

Un cop premut, provoca l’aturada immediata del moviment de la màquina i queda accionat fins que, un cop passat el perill, un operari autoritzat procedeixi al seu desenclavament i a la nova posada en marxa de la màquina.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “El polsador d’aturada d’emergència
  1. Pons ha dit:

    Llavors allò d’anar tocant botons al atzar per a veure si sona la flauta ja no es porta?

    • Oriol López ha dit:

      Bé, Pons, això de tocar botons a veure si l’encertem, que segur que tots ho hem fet un cop o altre, comporta un cert risc.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: