PoE, alimentar dispositius pel cable de dades

Switch POE-FSH1608

Switch POE-FSH1608

PoE (Power over Ethernet) és una tecnologia que permet d’alimentar elèctricament els dispositius connectats a la xarxa de dades Ethernet utilitzant els conductors del cable de dades que no s’utilitzen per a la transmissió de les mateixes.

L’ús de PoE és adequat per a dispositius amb un consum elèctric moderat, com càmeres IP, punts d’accés wifi, o telèfons IP,  i evita la necessitat de disposar a la vora del dispositiu d’un endoll i de connectar-hi el corresponent transformador d’alimentació.

La injecció de l’alimentació en el cable de dades es pot fer des de la pròpia electrònica de xarxa compatible amb PoE, com pot ser el commutador (“switch”) o el concentrador (“hub”), que injecti la tensió pels conductors adequats dels cables connectats als seus ports, o bé mitjançant un dispositiu especialitzat en injectar l’alimentació en el cable de dades anomenat injector (“power injector”).

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: