Moixó, una app per a la identificació d’aus

App Moixó

Us ha passat mai que, passejant pel camp, observeu un ocell que no havíeu vist abans i que no sou capaços d’identificar?

L’app Moixó, disponible de forma gratuïta al Google Play Store, ens permet d’identificar de forma fàcil,  contestant una sèrie de preguntes guiades que l’aplicació ens fa sobre les característiques de l’ocell, més de 200 espècies d’aus observables al territori de Catalunya.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Moixó, una app per a la identificació d’aus
  1. didaclopez ha dit:

    L’adaptació de les claus taxonòmiques a les noves tecnologies obre realment noves possibilitats. Lluny queden aquells manuals grossos, que et duien a la pàgina tal o tal altra, i que ocupaven un munt d’espai a la motxilla. El repte, com en l’època del paper, és combinar el rigor científic amb uns criteris que siguin a l’abast de l’observador. Alhora projectes com http://taxonomy.royalbcmuseum.bc.ca/taxonomy/ , en aquest cas en l’àmbit de la ictiologia, treuen partit de la xarxa per construir col·lectivament claus taxonòmiques

    • Oriol López ha dit:

      Efectivament, se li pot treure molta punta a una passejada per la natura si s’hi va proveït dels llibres de camp corresponents (dels ocells, dels arbres, de les plantes, dels insectes, dels bolets, dels minerals, del cel, etc), però l’espai i el pes a la motxilla molts cops ens obliga a haver de triar. Amb les noves tecnologies, això ja està canviant. Gràcies pel teu comentari, Dídac.

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: