“Hacking” ètic. Proves d’intrusió

"Crackers", d'Elhombredenegro, Flickr

“Crackers”, d’Elhombredenegro, Flickr

Qualsevol accés sense autorització a un sistema informàtic aliè és un delicte denunciable i penat per la llei.

Tots hem sentit històries de pirates informàtics que han accedit fraudulentament als sistemes informàtics d’una organització amb l’objectiu d’alterar-ne el funcionament i/o de robar-los informació valuosa.

Els mitjans d’informació habitualment utilitzen la denominació anglesa “hacker” quan es refereixen a aquests delinqüents, però, al món de la informàtica,  en realitat el terme “hacker” fa referència a un programador o a un tècnic especialment hàbil i es prefereix, en canvi, utilitzar el terme “cracker” per als delinqüents informàtics que accedeixen als sistemes informàtics aliens per fer mal.

De vegades les organitzacions, per tal de protegir-se’n, contracten els serveis d’empreses que realitzen de forma acordada amb l’organització el que es coneix com a “Hacking” ètic, o també com a proves d’intrusió, utilitzant tècniques pròpies dels “crackers” per mirar de localitzar les vulnerabilitats del sistema i proposar a l’organització l’aplicació de les mesures correctores corresponents.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
%d bloggers like this: