Electro L, “La electricidad al alcance de los niños”

Electro L va ser un joc educatiu dels anys 70, que es publicitava amb l’eslògan “La electricidad al alcance de los niños” i que estic convençut que va ajudar a fer créixer l’afició per l’electricitat entre els infants de l’època.

Incorporava un panell on es podien muntar diversos circuits basats en bombetes, timbres, polsadors, interruptors, commutadors i endolls, tot alimentat a una tensió segura que proporcionava una pila de petaca de 4,5V. El joc venia acompanyat d’un complet manual amb una sèrie d’explicacions i propostes de muntatges pràctics de complexitat creixent.

Electro L va ser una creació de la desapareguda empresa de joguets catalana Airgam, fundada pels germans Magrià, i es subministrava en diverses versions que, en funció del preu, incorporaven més o menys components i accessoris.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
4 comments on “Electro L, “La electricidad al alcance de los niños”
 1. didaclopez ha dit:

  Des del 1965, Airgam s’havia establert a l’Hospitalet. Encara que els AirgamBoys eren el producte icona de la fàbrica, no podem oblidar jocs educatius com l’ElectroL. I certament eren un joc molt més segur que no les pràctiques elèctriques de pretecnologia que es feien en els darrers cursos de l’EGB

 2. Oriol López ha dit:

  Efectivament, amb tensions màximes de 4,5V poc mal et podies fer, a part d’alguna rascada amb les puntes dels cargols amb els quals es collaven els components al panell. Gràcies per la teva aportació, Dídac.

 3. Va ser un dels grans joguets de la meva infantesa.

  • Oriol López ha dit:

   De la meva també. Em va proporcionar molt bones estones alhora que aprenia els rudiments dels circuits elèctrics. Gràcies pel teu testimoni, Jordi.

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: