Convergència i Hiperventilació

Són dies complicats per als hiperventilats de la independència messiànica d’en Mas. Ara resulta que al seu líder suprem li ha sortit un granet amb pus al bell mig del pompis. Un granet que òbviament no és cap novetat per a la resta de mortals. Té exactament la mateixa forma que el caparró d’en Duran i Lleida i és símptoma inequívoc d’una malaltia que la “dreta nacionalista” mirava d’ocultar per tots els mitjans: el putarramonetisme crònic. CiU no és independentista, benvolgudes i benvolguts. Potser ho és, a tot estirar, Convergència Democràtica de Catalunya; però no CiU. Així que tots els groupies del Molt Honorable President que s’enerven quan a la Plaça de Sant Jaume s’hi entona el “Sí se puede” en castellà o quan al Camp Nou, tot just després de cridar “independència” al minut 17 amb 14 segons, s’hi canta “Campeones Campeones” i no “Campions Campions” —que contents deuen estar, per cert, els amics de Súmate amb tant d’amor bolcat sobre el seu idioma— farien bé de començar a preocupar-se per saber què collons votaran el proper 27S (si és que hi ha 27S).

Unió Democràtica de Catalunya —la U de CiU, per si no n’estan al cas— ha dit que , que està “pel Procés Sobiranista” però únicament si se segueix “la via del diàleg”. Això vol dir que només estan per la independència si aconsegueixen persuadir l’Estat espanyol perquè també hi estigui d’acord en cas que el poble de Catalunya així ho decideixi. Per als menys versats en la matèria, aquesta postura és tan realista com si ens haguessin informat que només volen la independència si la proclama en Rajoy en calçotets i barretina des del balcó de la Generalitat mentre en Pedro Sánchez toca el Cant de la Senyera a trompeta i en Pablo Iglesias balla una sardana abraçadet a l’Albert Rivera.

I què podem esperar ara? Doncs si el Molt Honorable President Artur Mas no ha estat tots aquests mesos fent-nos catxa, hauria d’apostar des d’avui mateix pel trencament de CiU i per concórrer separats a les plebiscitàries, si és que realment vol fer creure a algú que són plebiscitàries. Si no ho fa, ens estarà dient que votar CiU el 27S és votar independència i no-independència alhora (sí, ho sé, és quelcom molt Schrödinger style). Per tant, ens estarà dient que votar CiU significarà el mateix que votar una merda lligada amb un cordill.

Romanguin atents, benvolgudes i benvolguts, que el ball tot just ha començat i em temo que veurem més d’una culada.

Bixo.
http://elblocdelbixo.blogspot.com

Quant a

Rojoseparatista animalista de Barsalona. Can Fanga. Catalunya. Reino de España.

Arxivat a Cultura i Societat
12 comments on “Convergència i Hiperventilació
 1. Jordi Camps i Vergés ha dit:

  Què en penso ? Doncs molt clar, net i català: Que Vós Sr. Elbitxo, teniu tota la raó d’aquest món. I tant que sí !

 2. rexval ha dit:

  Tot és qüestió d’història. CiU representa la gran burgesia catalana que, podrà ser catalanista, però mai independentista. En el passat es deia “regionalista”. Forma part de la casta del sistema borbònic ara i dècades abans. Els Alfonsos de Borbó, tot ells “puteros” contaven amb algun membre català de la casta. La burgesia catalana – CiU – no vol un estat independent, sinó compartir el cortijo amb Madrid. Ací tenim Duran i Lleida, que no enganya ningú, com Miquel Roca al que aspira és a ser ministre de Su Majestat en Madrid. Són així les coses. Amb Artur Mas passa el mateix amb la diferència que quan va vore la pujada independentista popular va sumar-se al carro independentista per crear eixa il.lusió i mantenir-se en el poder.

  Sr Bixo, CiU ni és roja ni separatista. A molt estirar, la sucursal espanyola a Catalunya del sistema. CiU és el PP català. Per això ningú no vota a Camacho. A Euskadi i el PNV no passa el mateix. Quan el caçador d’elefant cert 23-F va telefonar am un “Tranquil, Jordi, tranquil” a un dels lladregots major de tora la història catalana ell sap per què ho feu. Pujol era tan sistema com Felipe González, que tan va defensar i defensa a aquest lladregot perquè els dos son de la mateixa “quadrilla”.

  Amb Mas, d’Independència res de res.

 3. rexval ha dit:

  Vaja, parlant d’història, vaig oblidar una cosa. En el moment de la veritat, la cabra tira cap el monte. Quan Franco pegà el colp d’estat, la dreta catalana va recolzar el feixisme, i és que, com digué Marx, la capital no té pàtria, el català, tampoc.. o serà Suïssa, Andorra o Lienchestein…

  • Jordi Camps i Vergés ha dit:

   Exactament ! És veritat. D’aquí que, la Vanguardia (sense accent obert a la primera “a”), el diari espanyolista català, que edita i publica en castellà, com que sempre ha estat a favor de qui guanya, per això que ja són 100 i escaig anys que dura, fent un mal irreversible a Catalunya. Només cal mirar enrere i veurem qui han estat els seus directors i qui és el seu director actual.

   • rexval ha dit:

    Per això, el seu nom ha estat “La Vanguardia Española” durant dècades. Un senyor gran que ja va morir li’n deia “Vanguardia Española y de las JONS”. Per cert, els espanyolistes més anticatalans que he conegut són catalans o almenys viuen a Catalunya. L’enemic és a casa.

    • Jordi Camps i Vergés ha dit:

     I tant, no cal anar gaire lluny: En Duran i la seva capelleta, i en especial la vicepresidenta Joana Ortega, que pel què he llegit, ha estat jugant amb dues cartes o era també una Matahari a la catalana ?

 4. rexval ha dit:

  No és estrany que el cap de la patronal española siga català.

  • Jordi Camps i Vergés ha dit:

   I tant, i que per cert al dia d’avui, encara no l’he sentit mai parlant en català.

 5. elbixo ha dit:

  Vostès dos tenen molta raó en tot això que diuen. Mercès per compartir-ho.

 6. Oriol López ha dit:

  Jo no l’he vist mai gaire independentista en Duran i això estic segur que ha minat la confiança de l’electorat en CiU com a via per a la independència malgrat el discurs sobiranista d’en Mas d’aquests darrers anys.

  • elbixo ha dit:

   En efecte, en Duran mai no ha estat independentista. I ara que, segons sembla, CDC aposta decididament per la independència (després del sonat fracàs de la seva aposta autonomista) no entenc com pot ser que UDC no vulgui trencar amb ells immediatament. El mateix penso si m’ho miro des de l’extrem de CDC.

   El trencament d’aquesta federació obsoleta és urgent, ja que aquesta greu manca d’honestedat i de sinceritat des d’ambdues parts podria desfer gran part del difícil camí que ja hem recorregut.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: