Recordant Joan Fuster

Nosaltres, els valenciansTal dia com avui, el 21 de juny de 1992, va morir l’escriptor valencià Joan Fuster (1922-1992).

Gran i prolífic assagista, Nosaltres, els valencians, publicat el 1962, és, segurament, el seu llibre més conegut i influent. A part de l’assaig, també cultivà altres gèneres, com la poesia.

Per a recordar-lo, podem escoltar a continuació, del seu poema Criatura dolcíssima, publicat dins del poemari Escrit per al Silenci (1954), una tria d’alguns dels versos del poema original convertits per Lluís Llach en la cançó que porta el mateix nom i que va ser inclosa als discs Somniem (1979) i Poetes (2004):

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
3 comments on “Recordant Joan Fuster
 1. Rebeca Torres ha dit:

  No està disponible el vídeo :(

  • Oriol López ha dit:

   Rebeca, ho he provat ara fa uns minuts i a mi m’ha funcionat, és una imatge fixa amb la cançó sonant de fons. Pot haver estat un problema tècnic puntual, pots tornar-ho a provar? Gràcies.

 2. rexval ha dit:

  Va ser i és tot un referents. Li foteres dues bombes a sa casa i mai va emigrar nord enllà. Li feren més coses, clar. La policia d’UCD no va fer-hi res. Ni un detingut, cap imputat… quan tots sabem les sigles dels que va ficar les bombes. De Río era el nom del delegat del govern, el mateix que no feu res quan la bomba de Guarner que li costà la vida per què estava delicat del cor. Morí un parell d’anys després d’un atac al cor.

  El fills de puta acabaren integrant-se en el partit que els havia creat. Molt responsable del tema va ser Mº Consuelo Reina i el seu fulletó feixista “Las Províncias”, fundat per Teodor Llorente. Des del diari s’aplaudien i jusfificaven atac feixistes, se li posava la creueta a la víctima següent i se’n mofaven de la mort de xic menors de 20 anys, com ara Guillem Agulló, assassinar per un nazi a Montanejos d’una punyalada al cor.

  Tot aquest “terrorisme blau” hem patit al País Valencià sense que l’Esta – UCD aleshores- fera res.. Esperem que ara, amb Compromís, recuperem tot el que ens han furtat.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: