Un lector capaç …

Pàgines escollides. MontaigneMichel de Montaigne (1533-1592) deia al capítol XXIV del llibre primer dels seus Assaigs que «Un lector capaç descobreix sovint en les obres d’altri qualitats diferents de les que l’autor hi ha posat i ha remarcat; els dóna significats i aspectes més enriquidors.»

Efectivament, el valor i la utilitat d’una lectura depèn molt del bagatge previ i de l’estat d’ànim i la disposició del lector. I serà diferent, fins i tot per a aquest, si emprèn aquesta lectura en moments diferents de la seva vida.

Però, tot i que un lector capaç pot treure un bon profit d’un mal llibre, posats a escollir, triem-ne de bons.

Avui us proposo Pàgines escollides. Montaigne, una bona primera aproximació als Assaigs de Montaigne. Els Assaigs estan imbuïts de l’humanisme renaixentista de l’autor que hi reflexiona sobre diverses qüestions humanes en general i sobre el propi Montaigne en particular i contenen una gran profusió de referències i cites dels grans autors clàssics llatins. Una obra que, malgrat el transcurs dels segles, no ha perdut gens la seva vigència.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
2 comments on “Un lector capaç …
  1. jmb ha dit:

    Trobo interesentíssimes les vostres aportaciones.
    Felicitats.
    Gràcies.

    Josep Maria

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: