El somni de Lucreci

El somni de Lucreci, de Martí DomínguezAmb el seu llibre El somni de Lucreci. Una història de la llibertat del pensament, el doctor en biologia, divulgador científic i escriptor Martí Domínguez ens porta de viatge al llarg de la història de la lluita de la ciència per obrir-se pas contra la superstició i el fanatisme.

El punt de partida d’aquest viatge, i d’aquí el títol del llibre, és l’obra “De rerum natura” (De la natura) de Lucreci (segle I aC) on ja es diu que el món no l’han creat els déus, sinó la natura, d’acord amb les lleis naturals, es parla d’àtoms, d’evolucionisme avant la lettre, i es nega la immortalitat de l’ànima. El seu redescobriment al segle XV gràcies a la còpia trobada a un monestir alemany va provocar un gran impacte en diversos pensadors del Renaixement i posteriors.

El llibre de Martí Domínguez, de lectura més que recomanable, va ser premiat el 2013 amb el Premi Carles Rahola d’assaig.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: