Triar una contrasenya segura

"Archivia e trasporta i Tuoi dati sensibili in sicurezza", d'Alex Bertolini, Flickr

“Archivia e trasporta i Tuoi dati sensibili in sicurezza”, d’Alex Bertolini, Flickr

Cada cop interactuem amb més sistemes on ens cal validar-nos amb un usuari i una contrasenya. És important triar una bona contrasenya per evitar que ningú no pugui suplantar la nostra identitat i accedir a aquests sistemes fent-se passar per nosaltres, ja que les actuacions que la persona que suplanti la nostra identitat faci en aquests en nom nostre ens seran atribuïdes a nosaltres i poden ser des d’actuacions que malmetin la nostra imatge fins a accions delictives que ens comportin responsabilitats penals.

Al vídeo següent, que podem trobar a la web d’Internet Segura.cat  del CESICAT (Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya), ens fan algunes recomanacions per evitar que algú pugui endevinar fàcilment les nostres contrasenyes, com utilitzar contrasenyes que combinin lletres majúscules i minúscules, números i símbols, i que tinguin com a mínim 8 caràcters; evitar utilitzar a les contrasenyes el nostre nom o cognom, o paraules que estiguin al diccionari; evitar utilitzar contrasenyes típiques com 123456, qwerty o d’aquest estil; canviar les contrasenyes de tant en tant; i no utilitzar la mateixa contrasenya per a diferents sistemes ja que, sinó, si ens en descobreixen una, ens les hauran descobertes totes:

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Triar una contrasenya segura
  1. didaclopez ha dit:

    Podrem trobar una reflexió sobre la força de les contrasenyes al número 936 de XKCD:
    https://xkcd.com/936/

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: