Xarxes complexes, de Ricard Solé

Xarxes complexes, Ricard SoléEl professor i investigador Ricard Solé, al seu llibre Xarxes Complexes. Del genoma a Internet, ens mostra el potencial que ens ofereix el modelat i estudi de diferents xarxes reals per a conèixer-les millor i poder-ne predir el comportament.

En posa exemples diversos, com les xarxes de relacions entre les persones, les de distribució d’energia, les de relacions comercials entre països, internet, les d’interdependències entre les diferents espècies que formen un ecosistema, les que relaciones l’ADN i les proteïnes, o les de les neurones del nostre cervell.

Es tracta d’una obra imprescindible de divulgació científica que ens mostra com les investigacions en el camp de les xarxes complexes ens estan ajudant a millorar el nostre coneixement del món.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: