Xarxes. El protocol DHCP

"Screen shot 2011-11-22 at 5.33.36 PM", de Kyle McDonald, Flickr

“Screen shot 2011-11-22 at 5.33.36 PM”, de Kyle McDonald, Flickr

La majoria de xarxes informàtiques actuals, internet inclosa, utilitzen els protocols de comunicació TCP/IP on cada equip queda identificat per un número conegut com a adreça IP.

DHCP (“Dynamic Host Configuration Protocol”) és un protocol que permet als equips que es connecten a la xarxa obtenir automàticament, entre d’altres paràmetres, l’adreça IP que els identificarà durant les comunicacions.

Això implica l’existència a la xarxa d’un dispositiu encarregat d’assignar aquestes adreces IP i de portar el control de les ja assignades i les disponibles. En moltes xarxes, especialment en el cas de les més senzilles, és l’encaminador (o “router”, en anglès) de connexió a internet l’encarregat de fer aquesta funció.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: