La investigació sobre les causes de la mort sobtada en joves

GenCardio

GenCardio

La síndrome de Brugada, que deu el seu nom als germans Brugada, els cardiòlegs que el 1992 en van establir l’etiologia, és un trastorn genètic que provoca un increment del risc de mort sobtada cardíaca.

Segons explica el Dr. Ramon Brugada,  els estudis indiquen que al voltant del 80% de les morts sobtades es produeixen en persones grans i són degudes a un infart mentre que el 20% restant es donen en persones joves i tenen causes genètiques.

El Dr. Ramon Brugada ens explica al vídeo següent la investigació que està portant l’equip que lidera al GenCardio (Centre de Genètica Cardiovascular de Girona) i que permetrà diagnosticar precoçment la presència dels gens implicats i establir les mesures preventives i els tractaments necessaris a les persones afectades per tal de reduir-ne els casos de mort sobtada cardíaca:

Oriol López

Fonts:
Entrevista de Marta Costa-Pau a Ramon Brugada
Recerca en genètica del cor i mort sobtada en joves

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “La investigació sobre les causes de la mort sobtada en joves

Els comentaris estan tancats.

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: