La Filmoteca de Catalunya

Imatge del documental Filmoteca de Catalunya

Imatge del documental Filmoteca de Catalunya

La Filmoteca de Catalunya, fundada el 1981 amb la missió de recuperar, conservar, investigar i difondre el patrimoni cinematogràfic i audiovisual, té actualment un fons de més de 160.000 bobines (amb els films de Segundo de Chomón, els noticiaris de Laya Films i clàssics del cinema català com a col·leccions més destacades),  60.000 llibres, 30.000 cartells, prop de 400.000 fotografies  i les seves projeccions són vistes per més de 100.000 espectadors cada any.

Al breu documental següent, La Filmoteca de Catalunya, de 10 minuts de durada, dirigit per Francesc Bellmunt el 2015, es mostra el procés des de l’arribada d’una nova pel·lícula al fons de la Filmoteca fins al moment de la seva difusió:

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: