La revista Feminal (1907-1917)

Portada del núm. 18 de la revista Feminal

Portada del núm. 18 de la revista Feminal

Feminal va ser una revista pionera del feminisme a Catalunya. El seu número 1 es va publicar el 28 d’abril de 1907, com a suplement adreçat a la dona del setmanari La il·lustració Catalana, i des d’aleshores es va anar publicant mensualment aquest suplement fins el 1917, any en el qual La Il·lustració Catalana va tancar.

Elaborada per un equip de dones dirigit per l’escriptora i musicòloga Carme Karr, amb corresponsals a diferents països, mantenia informades les seves lectores, donava visibilitat a les activitats i els assoliments de les dones, i reivindicava la participació de la dona en pla d’igualtat en els diferents àmbits de la societat.

Actualment, gràcies a l’ARCA (Arxiu de Revistes Catalanes Antigues), podem accedir en línia a tots els números de Feminal.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: