Programació del joc Pong amb Scratch

Pong amb Scratch, de Javier Salvador

Pantalla del joc Pong fet amb Scratch, imatge del vídeotutorial de Javier Salvador

Cada cop més escoles estan triant Scratch com a via d’entrada dels seus alumnes al món de la programació. El programari lliure Scratch permet crear i utilitzar un escenari amb diferents fons, objectes i personatges i atorgar-los moviments, sons i accions per a construir animacions interactives i videojocs. Scratch  és un entorn de programació visual disponible per a diverses plataformes i llengües, entre les quals el català, desenvolupat als laboratoris del MIT (Massachusetts Institute of Technology) per a que els nens i els joves s’iniciïn en la programació d’una forma fàcil i divertida.

Al vídeo següent, el professor Javier Salvador ens explica pas a pas com podem programar un joc clàssic, el Pong, amb Scratch:

Una extensa comunitat d’usuaris de Scratch ens permet de compartir i reutilitzar una ingent quantitat de recursos gratuïts en línia. Us recomano especialment que feu un cop d’ull a la web Crear jocs amb Scratch d’en Pau Córdoba, dedicada a la creació de jocs, amb videotutorials i molts d’altres recursos. I també a la web Scratch Català de l’Eugeni Catalán, un gran centre de recursos en català sobre Scratch.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: