Demà podries ser tu

Llibertat presos políticsQuan els nazis vingueren pels comunistes,
no vaig aixecar la veu.
Jo no era pas comunista.

Quan empresonaren els socialdemòcrates,
no vaig aixecar la veu.
Jo no era socialdemòcrata.

Quan vingueren pels sindicalistes,
no vaig aixecar la veu.
Jo no era pas sindicalista.

Quan vingueren rere els jueus,
no vaig protestar.
Jo no n’era, de jueu.

Ara vénen per mi.
I no hi ha ningú que aixequi la veu.

Martin Niemöller

Dedico el poema anterior, de Martin Niemöller, a les persones que encara creuen que no és assumpte seu, o que fins i tot aplaudeixen, la persecució i la repressió que l’estat espanyol està portant a terme de forma constant i sistemàtica contra la dissidència catalana.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: