El programari Comedi per a l’adquisició de dades

El terme adquisició de dades, o DAQ (Data acquisition), s’utilitza habitualment en els àmbits de la mesura i el control de màquines i processos, i fa referència al procés de prendre periòdicament mostres dels senyals elèctrics procedents dels diferents sensors, digitalitzar-les convertint-les en valors numèrics i proporcionar aquests a l’equip encarregat de tractar-les.

Sol a utilitzar-se maquinari específic, com targetes o mòduls d’adquisició de dades, que incorporen diverses entrades per les quals reben els senyals procedents dels diferents sensors que hi estan connectats.

El projecte Comedi (Control and Measurement Device Interface) proporciona programari lliure per a l’adquisició de dades, en forma de drivers, eines i llibreries.

Comedi

Com a punts forts de Comedi, cal esmentar el seu suport al treball en temps real i a la majoria de targetes o mòduls d’adquisició de dades i altre maquinari específic utilitzat en adquisició de dades.

Per saber-ne més, podeu visitar www.comedi.org

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: