Ubuntu Core per a sistemes encastats i per a la internet de les coses

Els sistemes encastats (o “embedded”) com els que s’utilitzen a la internet de les coses (o IoT, “Internet of Things”) tenen habitualment grans limitacions pel que fa al maquinari  i, al mateix temps, la majoria del programari que s’instal·la amb les distribucions clàssiques d’Ubuntu, fins i tot amb les més lleugeres com Lubuntu, no es necessita en aquest àmbit i no fa altra cosa que ocupar espai i carregar innecessàriament el sistema.

La distribució Ubuntu Core, especialment pensada per aquests entorns, està constituïda totalment per snaps. Fins i tot el propi nucli amb els controladors o drivers és un snap i els sistema operatiu mínim essencial que funciona sobre aquest nucli és un altre snap. Els snaps són paquets autocontinguts i independents, de manera que Ubuntu Core permet triar i incorporar en cada cas tan sols els que corresponen a les funcionalitats estrictament necessàries, tal i com es mostra a la imatge següent que compara una distribució Ubuntu clàssica amb Ubuntu Core:

Ubuntu Core

Distribució clàssica d’Ubuntu i Ubuntu Core, www.ubuntu.com

Per saber-ne més, podeu visitar www.ubuntu.com/core.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: