Ubuntu Core per a sistemes encastats i per a la internet de les coses

Els sistemes encastats (o “embedded”) com els que s’utilitzen a la internet de les coses (o IoT, “Internet of Things”) tenen habitualment grans limitacions pel que fa al maquinari  i, al mateix temps, la majoria del programari que s’instal·la amb les distribucions clàssiques d’Ubuntu, fins i tot amb les més lleugeres com Lubuntu, no es necessita en aquest àmbit i no fa altra cosa que ocupar espai i carregar innecessàriament el sistema.

La distribució Ubuntu Core, especialment pensada per aquests entorns, està constituïda totalment per snaps. Fins i tot el propi nucli amb els controladors o drivers és un snap i els sistema operatiu mínim essencial que funciona sobre aquest nucli és un altre snap. Els snaps són paquets autocontinguts i independents, de manera que Ubuntu Core permet triar i incorporar en cada cas tan sols els que corresponen a les funcionalitats estrictament necessàries, tal i com es mostra a la imatge següent que compara una distribució Ubuntu clàssica amb Ubuntu Core:

Ubuntu Core

Distribució clàssica d’Ubuntu i Ubuntu Core, www.ubuntu.com

Per saber-ne més, podeu visitar www.ubuntu.com/core.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia.

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia

Podeu escriure el vostre comentari aquí:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: