Els fills

Els fills

Els fills (1999) recull els relats de Franz Kafka (1883-1924) La condemna, El fogoner i La metamorfosi, més la seva Carta al pare.

Com ens explica al pròleg l’Enrique Vila-Matas, Kafka demanava al seu editor Kurt Wolff en dues cartes datades el 4 i el 8 d’abril de 1913 que els relats La condemna, El fogoner i La metamorfosi fossin publicats conjuntament dins d’un mateix volum amb el títol d’Els fills, ja que considerava que tenien un nexe entre ells que el títol del llibre ajudaria a posar de manifest. Els fills recull, doncs, de forma pòstuma, aquesta voluntat.

La Carta al pare no va ser escrita fins el 1919, però s’hi ha inclòs perquè és el text essencial per entendre la relació de Kafka amb el seu pare i, per tant, la dels fills protagonistes de cadascun dels 3 relats.

Els fills, doncs, tracta essencialment de la relació amb el pare, però també amb les altres figures de poder que apareixen a El fogoner i a La metamorfosi.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: