L’enciclopèdia lliure en català Viquipèdia supera ja els 600.000 articles

Efectivament, l’enciclopèdia col·laborativa lliure en català Viquipèdia ha ultrapassat ja els 600.000 articles.

La Viquipèdia és una obra de consulta de gran vàlua elaborada per un cos de voluntaris, gratuïta i accessible a través d’Internet. Els seus continguts es poden fer servir lliurement per a treballs derivats, sempre que se n’esmenti la font i que els treballs derivats mantinguin aquesta mateixa llibertat d’ús.

Es tracta d’un projecte derivat de -i vinculat al- projecte matriu Wikipedia (en anglès) que va començar el 15 de gener de 2001; el 16 de març del mateix any en va aparèixer la primera versió en una llengua diferent de l’anglès, el català, la Viquipèdia. Actualment ja n’estan disponibles versions en prop de 300 llengües.

Tothom hi és convidat a afegir nous articles o a completar-ne els existents. Per saber-ne més, podeu llegir el llibre Viquipèdia que, a més a més d’explicar què és i com utilitzar i contribuir a la Viquipèdia, dedica diversos capítols a l’ús de la Viquipèdia a classe, un interessant recurs educatiu.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: