Què podem fer amb els aparells electrònics que ja no fem servir?

"e-Waste", Curtis Palmer, Flickr

e-Waste“, Curtis Palmer, Flickr

Cada any generem a tot el món desenes de milions de tones de deixalles constituïdes per aparells elèctrics i electrònics.

Si tenim aparells electrònics que ja no utilitzem, millor que llençar-los, podem donar-los un segon ús, venent-los en el mercat de segona mà, o regalant-los a persones o organitzacions a qui puguin encara fer servei.

Si estan avariats, podem valorar la possibilitat de reparar-los o, si no ens surt a compte la seva reparació, de regalar-los a algun taller de reparació per a aprofitar-ne les peces  o a algun aficionat a l’electrònica que en pugui recuperar els components electrònics en bon estat per donar-los nous usos.

En tot cas, si optem per llençar els aparells electrònics que ja no utilitzem, cal portar-los a algun punt de recollida o a la deixalleria per a que puguin ser eliminats adequadament, ja que alguns dels seus components poden ser molt contaminants.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: