Variadors de velocitat

Variador MicroMaster de Siemens

Panell de control de variador Siemens

Normalment els motors de certa potència que trobem movent grans màquines funcionen amb corrent altern i giren a una velocitat que depèn de la freqüència del corrent altern que se’ls aplica (a més freqüència, més velocitat).

Es coneixen com a variadors de velocitat, variadors de freqüència, o simplement variadors, els equips electrònics que fan la funció de variar la freqüència del corrent altern subministrat al motor en funció de la velocitat desitjada.

Els variadors incorporen un circuit rectificador que converteix el corrent altern del punt de subministrament elèctric en corrent continu i un circuit ondulador controlat electrònicament que torna a convertir el corrent continu en corrent altern, però, aquest cop, de la freqüència desitjada en funció de la velocitat que es vulgui obtenir al motor a cada moment.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia

Subscriviu-vos-hi gratuïtament i rebreu els nous articles al vostre correu!

RSS
RSS
A %d bloguers els agrada això: