KiCad 5.1.5 per al disseny de circuits

openbiosprog-spi PCB in Kicad“, d’Uwe Hermann, Flickr

Des de finals de l’any passat ja disposem de la versió 5.1.5 de KiCad, un programari lliure que ens facilita el disseny i la realització de circuits electrònics, té versió en català i es pot instal·lar a diferents plataformes com Ubuntu i altres GNU/Linux, Windows i Mac OS X.

Amb KiCad podem dibuixar fàcilment l’esquema del circuit a partir dels components disponibles a les seves extenses llibreries, que són fàcilment ampliables i permeten la importació components des d’altres aplicacions de disseny de circuits electrònics, i obtenir-ne automàticament el disseny del circuit imprès, així com veure una imatge 3D de com quedarà aquest amb els components muntats.

Tot i que KiCad incorpora la seva pròpia eina de disseny automàtic del circuit imprès a partir de l’esquema, permet també, si ho preferim, exportar l’esquema del circuit a d’altres aplicacions de disseny de plaques de circuit imprès.

Per a les primeres passes amb KiCad pot ser-vos d’utilitat aquest tutorial de KiCad.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: