MarsCat, el gat robòtic

Fa ja més d’un any us parlàvem d’Aibo, el gos robòtic de Sony. Ara us parlarem d’un gat robòtic, el MarsCat, d’Elephant Robotics.

Pot asseure’s, caminar, córrer, estirar-se, mossegar-se les ungles, dormir, jugar, expressar emocions mitjançant diferents gestos, respondre a estímuls tàctils i visuals, a ordres verbals, etc.

Al vídeo següent en podeu veure una petita presentació:

Per a qui no conegui Elephant Robotics, és una empresa de robòtica fundada el 2016 i especialitzada en cobots, o robots col·laboratius, que són robots industrials especialment dissenyats per compartir l’espai de treball amb les persones i interaccionar amb elles. MarsCat és el primer producte de gran consum d’Elephant Robotics.

Es subministra totalment programat i operatiu, i té capacitat d’aprenentatge que fa que el seu comportament evolucioni al llarg del temps en funció de la interacció amb l’usuari, de manera que, transcorregut un temps, dos MarsCat no necessàriament es comportaran igual.

Al seu interior hi ha un ordinador monoplaca Raspberry Pi. Tot el codi de MarsCat és codi obert i es subministra amb el MarsCat SDK, una eina que permet modificar i ampliar la programació original de MarsCat per part de l’usuari utilitzant diferents llenguatges de programació com el Scratch, un dels llenguatges més utilitzats a les escoles per a la iniciació a la programació, o el Python, un dels llenguatges més utilitzats en intel·ligència artificial, la qual cosa el converteix en una eina ideal per a la formació tecnològica i/o la investigació.

El preu pel qual es preveu comercialitzar-lo està entre uns 600 i uns 700€, la qual cosa el fa assequible a escoles i universitats.

Per a més informació sobre MarsCat podeu consultar la pàgina del projecte MarsCat.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , , , , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: