Videotrobades amb Google Meet

Google Meet

Amb el confinament per la crisi del COVID-19 les eines de videoconferència per trobar-nos virtualment s’han fet molt més presents i necessàries.

Mentre que l’eina gratuïta Google Hangouts està limitada a un màxim de 10 participants, fins fa poc, l’eina professional de videoconferència Google Meet era una eina de pagament destinada al món empresarial, amb l’excepció de les institucions educatives que podien fer-la servir gratuïtament per a un màxim de 250 participants. Ara, però, això ha canviat i des del 4 d’abril disposem d’una versió gratuïta de Google Meet per a ús personal que permet fins a 100 participants.

Per participar a una videotrobada amb Google Meet, si utilitzem el nostre ordinador, amb independència de si utilitza sistema operatiu Ubuntu, Windows o Mac, no ens cal instal·lar-hi cap mena d’aplicació o complement específic ja que Google Meet funciona perfectament amb els navegadors moderns com Firefox i Chrome. Si utilitzem el mòbil sí que ens caldrà instal·lar-hi si no la tenim l’app Google Meet, des de Google Play Store en el cas de mòbils compatibles Android o des de l’Apple App Store en el cas dels iPhones.

Google Meet proporciona un control molt gran per part de l’amfitrió moderador de la videoconferència que li permet admetre o denegar l’entrada a la reunió i silenciar o eliminar participants que no s’atinguin a les normes de participació, per evitar ensurts com els que han sortit a les notícies aquest dies en relació a altres eines de videoconferència. En la mateixa línia, tot el trànsit d’informació està xifrat per evitar que pugui ser captat per persones alienes a la videotrobada.

Ara mateix la limitació de temps pel que fa a la durada d’una videoconferència amb la versió gratuïta de Google Meet és de 24h, però està previst que a partir del 30 de setembre les trobades que superin els 60 minuts hagin d’utilitzar la versió de pagament que amplia el temps de la videoconferència a un màxim de 300h, el nombre de participants a 150 o 250 en funció de la modalitat i incorpora tota una sèrie de funcionalitats addicionals.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: , , ,
Arxivat a Ciència i Tecnologia
2 comments on “Videotrobades amb Google Meet
 1. Sophia Blasco ha dit:

  He descobert la possibilitat d’utilitzar el Google Meet gràcies a tu!
  He fet servir el Google Meet recentment, és molt semblant al HangOuts de Google que utilitzava habitualment per fer webinars; hi he observat molt bones millores:
  – La qualitat de la imatge és millor
  – S’adapta al nivell de cobertura ajustant la qualitat de la imatge, que de vegades pots arribar a veure pixelada, a la vegada que l’àudio manté una bona qualitat
  – La presentació dels participants i del xat en forma de llista és més còmoda per gestionar el webinar quan requereix la participació dels assistents
  – L’opció de tancar el micro de participants per mantenir una bona qualitat de l’àudio
  N’estic molt satisfeta amb el Google Meet!

  • Oriol López ha dit:

   Moltes gràcies, Sophia, per comentar i compartir la teva experiència amb Google Meet, i per explicar-nos-en aquestes funcionalitats que té i que fan la diferència.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: