Producció i consum d’energia elèctrica neta

Eolics, de marcusrg, al Flickr

Els moments de màxima radiació solar i els moments de màxima força del vent no coincideixen necessàriament amb els moments de màxim consum energètic.
Per això són molt necessàries les centrals que poden funcionar a mode d’acumulador, retirant l’excès d’energia en els moment de màxima disponibilitat i retornant-la quan hi ha màxima demanda. És el cas de les centrals hidroelèctriques que retiren energia de la xarxa quan hi ha màxima disponibilitat i la utilitzen per bombejar l’aigua als punts més alts, disposant d’aquesta manera de la força necessària per tornar a produir energia elèctrica quan ho requerix el consum.
També són molt convenients les polítiques de preus que primen amb preus especialment reduïts el consum en noments de màxima disponibilitat per a climatització, recarregues de bateries de vehicles elèctrics, etc.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Arxivat a Ciència i Tecnologia
A %d bloguers els agrada això: