El Cavall de Troia

"The earliest Representation of the Trojan Horse", de PaulEl Cavall de Troia va ser l’enginyós instrument que es conta que van fer servir els grecs per poder derrotar la inexpugnable Troia.

Els grecs van construir un cavall de fusta gegantí, a l’interior del qual es van amagar uns soldats. El cavall va ser traslladat i deixat a les portes de Troia. Els troians, creient-lo un regal, el van entrar dins les muralles.

Un cop dins, quan els troians el van deixar sol, en van sortir els soldats, que van obrir les portes de la muralla, deixant entrar la resta de soldats que esperaven a fora.

En aquest mite es veu com l’enginy pot aconseguir allò que la força no pot. També ensenya a malfiar-se de determinats regals, segons de qui provenen.

Avui en dia, s’empra també el terme cavall de Troia, o simplement troià, per fer referència a determinats programes que, amb l’aspecte de programes inofensius, amaguen funcions no desitjades, com permetre l’accés no autoritzat al sistema informàtic que infecten i a les dades que aquest conté.

Oriol López

Quant a

M'agrada llegir i el món de la tecnologia

Tagged with: ,
Arxivat a Cultura i Societat
A %d bloguers els agrada això: